uitlaat

Uitlaat van uw auto vervangen

Het uitlaatsysteem onder uw auto vervult een aantal belangrijke functies. De uitlaat voorkomt geluidshinder door het lawaai uit de motor te dempen, verbetert de prestaties van de motor door de juiste tegendruk te bieden en vermindert de milieubelasting door via een chemische reactie schadelijke stoffen in onschadelijke om te zetten. In tegenstelling tot wat er vaak gedacht wordt zijn de korte stadsritten vaak de veroorzakers van snelle slijtage aan de uitlaat. Korte ritten veroorzaken condensatie van de gassen, dat de uitlaat door vervuild water van binnen aantast. Het uitlaatsysteem bestaat uit een aantal belangrijke onderdelen: – uitlaatspruitstuk – voorpijp met katalysator – tussenpijp met voorste demper – achterste demper – bevestigingssysteem.

De pasvorm

De maatvoering van een uitlaatsysteem is uiterst belangrijk. Het zit rechtstreeks verbonden aan de -in rubber blokken opgehangen – bewegende motor. Het flexibele ophangsysteem dient er voor om de trillingen die hierbij ontstaan op te vangen. Voor de levensduur van de uitlaat is het van groot belang dat de montage op de juiste wijze gebeurt. Te grote spanningen op een punt leiden tot metaalmoeheid en daardoor breuk- of scheurvorming. De afstand tussen de bodem en uitlaat is nauwkeurig bepaald. Montage te dicht onder de bodem geeft beschadigingen en resonanties terwijl een te ruime montage tot schade kan leiden bij verkeersdrempels en dergelijke.

De katalysator & het milieu

Om de toenemende vervuiling door uitlaatgassen te verminderen is er wetgeving over het gebruik van katalysatoren opgesteld. De katalysator zet langs chemische weg gevaarlijke gassen om in minder gevaarlijke.  De kostbare metalen (platinum, radium, palladium) in de kat vormen de katalysatoren die de schadelijke uitlaatgassen als koolmonoxide (dat giftig is), koolstoffen en stikstofoxide (die beide bijdragen tot zure regen en smog) omzetten in onschadelijke gassen en stikstof. Het functioneren van de katalysator kan ernstig worden belemmerd als men niet strikt loodvrije benzine tankt (Euroloodvrij).

Kom tijdig naar Van Hugten Hugten Mobility-Center om uw uitlaat te laten controleren of wanneer nodig te laten repareren of vervangen. Alle door Van Hugten Mobility-Center gemonteerde uitlaten zijn 12 maanden lang gegarandeerd tegen fabrieksfouten.

Contact

(030) 2283923

Adres

Leyenseweg 18
3721 BD  BILTHOVEN

 

Openingstijden receptie

Maandag: 8:00 - 18:00
Dinsdag: 8:00 - 18:00
Woensdag: 8:00 - 18:00
Donderdag: 8:00 - 18:00
Vrijdag: 8:00 - 18:00
Zaterdag: 9:00 - 13:00
Zondag: Gesloten

Van Hugten - nieuwe auto's, occasions, onderhoud, reparatie, APK, banden en velgen voor  de regio;
Bilthoven - De Bilt - Groenekan - Maartensdijk - Utrecht - Zeist

't Goy, Abcoude, Achterveld, Amerongen, Amersfoort, Amstelhoek, Apeldoorn, Austerlitz, Baambrugge, Baarn, Benschop, Bosch en Duin, Breukelen, Bunnik, Bunschoten-Spakenburg, Cothen, De Hoef, De Meern, Den Dolder, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Eemdijk, Eemnes, Elst, Everdingen, Haarzuilens, Hagestein, Harmelen, Hekendorp, Hollandsche Rading, Hoogland, Hooglanderveen, Houten, Huis ter Heide, IJsselstein, Jaarsveld, Kamerik, Kockengen, Lage Vuursche, Langbroek, Leersum, Leusden, Linschoten, Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Lopik, Lopikerkapel, Maarn, Maarsbergen, Maarssen, Mijdrecht, Montfoort, Nederland, Nieuwegein, Nieuwer-Ter-Aa, Nieuwersluis, Nigtevecht, Nijkerk, Odijk, Ossenwaard, Oud-Zuilen, Oudewater, Overberg, Papekop, Polsbroek, Renswoude, Rhenen, Schalkwijk, Snelrewaard, Soest, Soesterberg, Stoutenburg, Stoutenburg Noord, Tienhoven, Tull en 't Waal, Veenendaal, Vianen, Vinkeveen, Vleuten, Vreeland, Waverveen, Werkhoven, Westbroek, Wijk bij Duurstede, Wilnis, Woerden, Woudenberg, Zegveld, Zijderveld - Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg

Van Hugten Mobility-Center is een onderdeel van  Autobedrijf van Hugten b.v.

Overige website's

www.apkbilthoven.nl

www.vanhugten.nl

www.velgen-centershop.nl