distributieriem

Distributieriem vervangen van uw auto in Bilthoven

Voor het vervangen van de distributieriem of distributiesnaar van uw auto gaat u naar Van Hugten Mobility-Center in Bilthoven. Sinds 1953 de specialist in auto onderhoud voor de regio; Bilthoven, De Bilt, Maartensdijk, Utrecht en Zeist.

Het op tijd vervangen van de distributieriem (ook wel distributiesnaar genoemd) is belangrijk en onderdeel van het onderhoud van de auto. De distributieriem zorgt onder andere voor de aandrijving van de nokkenas. Deze zorgt op zijn beurt voor het openen en sluiten van de kleppen van de motor.

Waarom distributieriem vervangen?

De distributieriem is meestal een van kunststof vervaardigde getande riem. De distributieriem van uw auto heeft onderhoud nodig!
Bij het gebruik van de auto is de distributieriem aan slijtage onderhevig. Daar komt bij dat als de auto weinig rijdt, de distributieriem uitdroogt en veroudert. Bij sommige automerken moet de riem al na enkele jaren vervangen worden, ongeacht de kilometerstand van de auto.

Afhankelijk van het automerk staat de vervanging van de distibutieriem vanaf 100.000 km op het onderhoudsschema. De tijdige vervanging van de distributieriem is heel belangrijk. Bij ernstige slijtage (lang gebuik, inwerking van olie, vet en stof) kan de distributiesnaar een paar tanden verspringen of zelfs knappen tijdens het rijden.

Als de distributieriem van een draaiende motor verspringt of breekt, kan de schade aan de motor enorm zijn. Het is dus zaak om de distributieriem op tijd (volgens voorschrift van de fabrikant) te laten vervangen. De kosten van dit onderhoud zitten hem voornamelijk in het arbeidsloon, de distributieriem (set) zelf is een relatief goedkoop onderdeel. Bij de vervanging worden tevens de spanrollen en bijbehorende onderdelen vervangen.

Van HUgten Mobility-Center kan de vervanging van de distributieriem van uw auto verzorgen. We hebben de kennis in huis om de kwaliteit te garanderen. We hanteren een scherp werkplaatstarief, dus de prijs zal u aangenaam verrassen.

Van Hugten Mobility-Center, uw specialist in auto onderhoud alle merken.

Centraal gelegen in Bilthoven. Treinstation en bushalte op loopafstand. De Bilt, Zeist en Utrecht op enkele minuten rij-afstand

Contact

(030) 2283923

Adres

Leyenseweg 18
3721 BD  BILTHOVEN

 

Openingstijden receptie

Maandag: 8:00 - 18:00
Dinsdag: 8:00 - 18:00
Woensdag: 8:00 - 18:00
Donderdag: 8:00 - 18:00
Vrijdag: 8:00 - 18:00
Zaterdag: 9:00 - 13:00
Zondag: Gesloten

Van Hugten - nieuwe auto's, occasions, onderhoud, reparatie, APK, banden en velgen voor  de regio;
Bilthoven - De Bilt - Groenekan - Maartensdijk - Utrecht - Zeist

't Goy, Abcoude, Achterveld, Amerongen, Amersfoort, Amstelhoek, Apeldoorn, Austerlitz, Baambrugge, Baarn, Benschop, Bosch en Duin, Breukelen, Bunnik, Bunschoten-Spakenburg, Cothen, De Hoef, De Meern, Den Dolder, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Eemdijk, Eemnes, Elst, Everdingen, Haarzuilens, Hagestein, Harmelen, Hekendorp, Hollandsche Rading, Hoogland, Hooglanderveen, Houten, Huis ter Heide, IJsselstein, Jaarsveld, Kamerik, Kockengen, Lage Vuursche, Langbroek, Leersum, Leusden, Linschoten, Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Lopik, Lopikerkapel, Maarn, Maarsbergen, Maarssen, Mijdrecht, Montfoort, Nederland, Nieuwegein, Nieuwer-Ter-Aa, Nieuwersluis, Nigtevecht, Nijkerk, Odijk, Ossenwaard, Oud-Zuilen, Oudewater, Overberg, Papekop, Polsbroek, Renswoude, Rhenen, Schalkwijk, Snelrewaard, Soest, Soesterberg, Stoutenburg, Stoutenburg Noord, Tienhoven, Tull en 't Waal, Veenendaal, Vianen, Vinkeveen, Vleuten, Vreeland, Waverveen, Werkhoven, Westbroek, Wijk bij Duurstede, Wilnis, Woerden, Woudenberg, Zegveld, Zijderveld - Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg

Van Hugten Mobility-Center is een onderdeel van  Autobedrijf van Hugten b.v.

Overige website's

www.apkbilthoven.nl

www.vanhugten.nl

www.velgen-centershop.nl