balanceren

Balanceren van uw band/wiel combinatie

Trilt uw stuur? Dan is de kans groot dat er onbalans in uw banden zit.

Balanceren bandenHunter GSP 9700

Autobanden balanceren bevordert het rijcomfort en zorgt voor gelijkmatige slijtage aan uw banden. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het balanceren van uw auto en wielen. Balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een wat hogere snelheid niet gaat bonken. Van Hugten Mobility-Center heeft de meest moderne elektronische apparatuur en kennis in huis om uw banden te balanceren. De monteur kan aan de hand van zijn display zien hoeveel en waar hij gewichten moet plaatsen om de velgen in harmonieus evenwicht terug te krijgen.

Hunter GSP 9700

Van Hugten Mobility-Center heeft met de Hunter GSP 9700 Roadforce het neusje van de zalm binnen gehaald op balanceer gebied. Met deze balanceer machine is het mogelijk om alle trillingen te verhelpen. Blijft het stuur trillen na het “normaal” balanceren dan biedt de Hunter GSP 9700 met krachtvariatie meting uitkomst. Deze 3d balanceerder is het meest nauwkeurige apparaat wat er bestaat en wordt zelfde gebruikt bij de merk fabrieken bij aflevering van een nieuw voertuig. Van Hugten Mobility-Center gebruikt de Hunter GSP 9700 om hoogte- en zijslag van band en wiel te meten.

Wanneer uw autobanden balanceren?

Banden worden bij ons altijd gebalanceerd als ze voor de eerste keer op de velg worden gemonteerd. We balanceren ook als de wielen na reparatie opnieuw worden aangebracht. De balans van de banden moet u controleren gecontroleerd wanneer zich de eerste tekenen van trillingen voordoen. Wij adviseren om de balans van uw auto de laten controleren bij de volgende ervaringen. Als u langer doorrijdt zal de onbalans erger worden. Dit komt het rijcomfort en de veiligheid niet ten goede.

Voorkomende problemen

  • Langzaam heen en weer bewegend stuur bij lage snelheden (40 tot 70 km/uur).
    De band kan hierbij ovaal zijn. Dit is meestal niet meer te corrigeren met een balanceerapparaat. Aangeraden wordt om de band te laten vervangen door een nieuwe band.
  • Trillend stuur of andere delen in het interieur bij hogere snelheden (100 tot 140 km/uur). Dit duidt op een onbalans en kan meestal worden opgelost met balanceren. Afhankelijk van de grootte van de onbalans kunnen er klachten optreden van licht trillen tot hard schudden.

Voordelen van balanceren autobanden

  • Voorkomt extra slijtage
  • Wegcontact van uw auto is beter
  • Geen trillen van stuur
  • Beter rijcomfort

Contact

(030) 2283923

Adres

Leyenseweg 18
3721 BD  BILTHOVEN

 

Openingstijden receptie

Maandag: 8:00 - 18:00
Dinsdag: 8:00 - 18:00
Woensdag: 8:00 - 18:00
Donderdag: 8:00 - 18:00
Vrijdag: 8:00 - 18:00
Zaterdag: 9:00 - 13:00
Zondag: Gesloten

Van Hugten - nieuwe auto's, occasions, onderhoud, reparatie, APK, banden en velgen voor  de regio;
Bilthoven - De Bilt - Groenekan - Maartensdijk - Utrecht - Zeist

't Goy, Abcoude, Achterveld, Amerongen, Amersfoort, Amstelhoek, Apeldoorn, Austerlitz, Baambrugge, Baarn, Benschop, Bosch en Duin, Breukelen, Bunnik, Bunschoten-Spakenburg, Cothen, De Hoef, De Meern, Den Dolder, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Eemdijk, Eemnes, Elst, Everdingen, Haarzuilens, Hagestein, Harmelen, Hekendorp, Hollandsche Rading, Hoogland, Hooglanderveen, Houten, Huis ter Heide, IJsselstein, Jaarsveld, Kamerik, Kockengen, Lage Vuursche, Langbroek, Leersum, Leusden, Linschoten, Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Lopik, Lopikerkapel, Maarn, Maarsbergen, Maarssen, Mijdrecht, Montfoort, Nederland, Nieuwegein, Nieuwer-Ter-Aa, Nieuwersluis, Nigtevecht, Nijkerk, Odijk, Ossenwaard, Oud-Zuilen, Oudewater, Overberg, Papekop, Polsbroek, Renswoude, Rhenen, Schalkwijk, Snelrewaard, Soest, Soesterberg, Stoutenburg, Stoutenburg Noord, Tienhoven, Tull en 't Waal, Veenendaal, Vianen, Vinkeveen, Vleuten, Vreeland, Waverveen, Werkhoven, Westbroek, Wijk bij Duurstede, Wilnis, Woerden, Woudenberg, Zegveld, Zijderveld - Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg

Van Hugten Mobility-Center is een onderdeel van  Autobedrijf van Hugten b.v.

Overige website's

www.apkbilthoven.nl

www.vanhugten.nl

www.velgen-centershop.nl