misverstanden over winterbanden

10 misverstanden over winterbanden

Winterbanden geraken meer en meer ingeburgerd in de BeNeLux. Toch bestaan er nog veel misverstanden over het hoe en waarom van winterbanden. Wij geven tekst en uitleg.

1. Bij ons sneeuwt het niet (vaak), dus heb ik geen winterbanden nodig

Sneeuw is niet het enige dat telt bij de keuze voor winterbanden. Al vanaf temperaturen onder 7°C rijdt u met winterbanden veiliger.

2. Ik kan mijn zomerbanden nergens kwijt als ik winterbanden laat monteren

U misschien niet, maar veel dealers en bandenleveranciers bieden tegenwoordig de mogelijkheid aan om zomer- of winterbanden op te slaan.

3. Ik heb ABS en ESP, dat is voldoende

Zelfs de modernste uitrusting laat het afweten wanneer de banden niet aan de situatie op de weg aangepast zijn.

4. Winterbanden zien er niet aantrekkelijk uit

De nieuwe generatie winterbanden kan probleemloos op licht metalen velgen gemonteerd worden – en ook het profiel mag gezien worden!

5. Ik ben toch goed verzekerd

De kans op een ongeval is in de winter vele malen hoger. Daarbij bent u altijd de verliezende partij bij een eventueel ongeval: tijd en zeer waarschijnlijk geld – om nog maar te zwijgen van eventuele verwondingen. Tevens is de wetgeving in onze buurlanden aan het veranderen; daar kunt u aansprakelijk gesteld worden als u niet op winterbanden rijdt.

6. Met winterbanden kan ik niet zo snel rijden

In principe kunt u met winterbanden even snel rijden als met zomerbanden. De maximumsnelheid hangt af van het snelheidssymbool van de band. Pas uw snelheid echter altijd aan, aan de winterse omstandigheden.

7. Winterbanden zijn duur

De prijzen van winterbanden zijn ongeveer gelijk aan die van zomerbanden. In de winter houden uw zomerbanden een “winterslaap”. Zo blijven ze gespaard voor zwaar winterweer, zodat ze meer kilometers kunnen afleggen.

8. Er wordt toch voldoende geruimd of gestrooid

Zelfs wanneer alles optimaal georganiseerd is, kunnen de ruim- en strooidiensten niet overal en op hetzelfde moment aan het werk gaan.

9. Nieuwe zomerbanden zijn veilig genoeg

Zomerbanden zijn, ongeacht hun profieldiepte, per definitie niet geschikt voor winters weer. Winterbanden bieden vanwege de speciale samenstelling van het rubber ook op een koud of nat wegdek een betere grip en verhogen daarmee aanzienlijk uw veiligheid.

10. Die paar dagen per jaar loont niet de moeite om op winterbanden te gaan rijden

Als we alle dagen optellen waarop het sneeuwt, vriest en ijzelt, dan komen we op meer dagen uit dan enkele tientallen dagen per jaar. 

Contact

(030) 2283923

Adres

Leyenseweg 18
3721 BD  BILTHOVEN

 

Openingstijden receptie

Maandag: 8:00 - 18:00
Dinsdag: 8:00 - 18:00
Woensdag: 8:00 - 18:00
Donderdag: 8:00 - 18:00
Vrijdag: 8:00 - 18:00
Zaterdag: 9:00 - 13:00
Zondag: Gesloten

Stuur een bericht

12 + 5 =

Van Hugten - nieuwe auto's, occasions, onderhoud, reparatie, APK, banden en velgen voor  de regio;
Bilthoven - De Bilt - Groenekan - Maartensdijk - Utrecht - Zeist

't Goy, Abcoude, Achterveld, Amerongen, Amersfoort, Amstelhoek, Apeldoorn, Austerlitz, Baambrugge, Baarn, Benschop, Bosch en Duin, Breukelen, Bunnik, Bunschoten-Spakenburg, Cothen, De Hoef, De Meern, Den Dolder, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Eemdijk, Eemnes, Elst, Everdingen, Haarzuilens, Hagestein, Harmelen, Hekendorp, Hollandsche Rading, Hoogland, Hooglanderveen, Houten, Huis ter Heide, IJsselstein, Jaarsveld, Kamerik, Kockengen, Lage Vuursche, Langbroek, Leersum, Leusden, Linschoten, Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Lopik, Lopikerkapel, Maarn, Maarsbergen, Maarssen, Mijdrecht, Montfoort, Nederland, Nieuwegein, Nieuwer-Ter-Aa, Nieuwersluis, Nigtevecht, Nijkerk, Odijk, Ossenwaard, Oud-Zuilen, Oudewater, Overberg, Papekop, Polsbroek, Renswoude, Rhenen, Schalkwijk, Snelrewaard, Soest, Soesterberg, Stoutenburg, Stoutenburg Noord, Tienhoven, Tull en 't Waal, Veenendaal, Vianen, Vinkeveen, Vleuten, Vreeland, Waverveen, Werkhoven, Westbroek, Wijk bij Duurstede, Wilnis, Woerden, Woudenberg, Zegveld, Zijderveld - Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg

Van Hugten Mobility-Center is een onderdeel van  Autobedrijf van Hugten b.v.

Overige website's

www.apkbilthoven.nl

www.vanhugten.nl

www.velgen-centershop.nl